| طريقه عمل اللانشون البيتي | |
|
+3احمد الياسرجي Hanan ملك البحار 7 مشترك |
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
ملك البحار ♪♫ مؤسس المنتدى♫♪
الجنس : المشاركات : 7351 النقاط : 11302 التقييم : 61 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| موضوع: طريقه عمل اللانشون البيتي الإثنين مايو 09, 2011 8:56 pm | |
| لانشون اللحم المقادير تكفي لعمل اسطوانتين نص كيلو لحمه مفرومه نص راس ثوم مقشر من 3 ل 4 معالق بقسماط ناعم جدا او دقيق مش اكتر علشان ماتفرولش ثلاث قطع جبنه مثلثات 4 بيضات نص كوب زيت مكعب مرقه لحم ان وجد اودجاج حبه فلفل اخضر واحمر التوابل ملح فلفل اسمر زعتر حبهان جوزه الطيب حبه البركه شطه بحسب رغبتك الطريقه توضع جميع المقاير فالكبه وتفرم جيدا جدا لحد ماتحسي انه بقت فغايه النعومه تقسم ممكن تعملي نص حار والاخر عادي تفردي كيس بلاستيك عادي وتضعي عليه نص المقدار طوليا لعمل اسطوانه وتبتدي تلفيه مع ضغط المكونات للداخل ترجعي تاني تضعي الكيس فقلب ورق فويل او الورق الحراري وتلفيه مره اخري ثم تقفلي من الجوانب جيدا جدا كانك بتلفي بنبونايه بتغلي ميه فوعاء يكون اكبر من حجم الاستوانطين اللي انت عملتيهم وبعد غليان الميه بتحطي الاستوانتين اللانشون فالماء المغلي وتتركيه من نص ساعه لساعه الا ربع عالنار نتخرجيه وتتركيه يبرد وتضعيه بالثلاجه لتاني يوم تقطعيه دوقي كده هتلاقيه لانشون نسيت اقولك ان حبيتي تضيفي لون احمر علشان يديكي لون اللانشون ضيفي بس انا مابضفش الوان وكل ما فضل بالتلاجه نكهته بتزيد وطعمه بيحلو ------------------------------------------ طريقه عمل لانشون الفراخ منقوله بس مجربه نص كيلو صدور دجاج مخليه كوب بقسماط ناعم 4 فصوص ثوم بيضتان ملعقه كسبرة و بقدونس مفروم ناعم ملح بهارات
نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة ثم نقوم بفرمها مع فصوص الثوم
ثم نفرمها مرة اخرى مع البهارات و الخضرة حتى نحصل على عجينة ناعمه جدا و ده بيكون شكلها
ثم نضع البيض فى طبق و نضرب كويس بالشوكة و يضاف الى الخليك السابق حتى يندمج تماما مع العجينه
ثم نضع كوب البقسماط نلاحظ تكون عجينة متماسكة جدا
نلف العجينه اما فى ورق قصدير مدهون بالزيت او انا كان عندى الاكياس الخاصة بدخول الفرن حطيتها فيه و بعدين لفيت فوقها ورق قصديرو تحاول تشكلى العجينة على شكل اسطوانى على قد ما تقدرى و ما تخافيش اذا ما اعطتيكيش الشكل المطلوب لانه بعد ما بتدخل الفرن طلعت معايا اسطوانه مظبوطة جدا
ندخل الاسطوانه فى صينية بالفرن و نضع قليل من الماء فى الصينية حتى لا تحترق و تكون حرارة الفرن متوسطة و تقريبا بتقعد ساعه فى الفرن
نترك اللانشون بعد خروجه من الفرن لمده حوالى ساعه حتى يبرد
و بعدين نقطعه على قد استخدام يومين او ثلاثه و الباقى وضعته فى لفريزر مقطع جاهز بحيث اخرجه قبل الاكل بشويه
مع العلم تقلبى الاسطوانه بعد نص الوقت على الجهة الاخرى حتى نتاكد من استوائها بالكامل
| |
|
| |
Hanan عضو مبتدئ 10%
المشاركات : 130 النقاط : 130 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 16/02/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الخميس مايو 12, 2011 11:25 am | |
| | |
|
| |
ملك البحار ♪♫ مؤسس المنتدى♫♪
الجنس : المشاركات : 7351 النقاط : 11302 التقييم : 61 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الخميس مايو 12, 2011 11:38 am | |
| | |
|
| |
???? زائر
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الأحد مايو 22, 2011 1:57 pm | |
| |
|
| |
احمد الياسرجي عضو مبتدئ 10%
المشاركات : 200 النقاط : 200 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 19/06/2011 العمر : 39
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الأحد يونيو 19, 2011 10:16 am | |
| بارك الله فيكى على الطرح يعطيكى العافيه | |
|
| |
ملك البحار ♪♫ مؤسس المنتدى♫♪
الجنس : المشاركات : 7351 النقاط : 11302 التقييم : 61 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الإثنين يونيو 20, 2011 5:23 am | |
| | |
|
| |
Ahmed Almagic عضو جديد
المشاركات : 76 النقاط : 76 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 09/08/2011 العمر : 65
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الثلاثاء أغسطس 09, 2011 10:28 am | |
| | |
|
| |
ملك البحار ♪♫ مؤسس المنتدى♫♪
الجنس : المشاركات : 7351 النقاط : 11302 التقييم : 61 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| |
| |
الأمل القادم الإداره العليا
المشاركات : 361 النقاط : 397 التقييم : 4 تاريخ التسجيل : 28/06/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الإثنين أغسطس 29, 2011 9:30 pm | |
| | |
|
| |
ملك البحار ♪♫ مؤسس المنتدى♫♪
الجنس : المشاركات : 7351 النقاط : 11302 التقييم : 61 تاريخ التسجيل : 16/02/2010 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| |
| |
nseet ansak عضو جديد
المشاركات : 96 النقاط : 116 التقييم : 0 تاريخ التسجيل : 13/02/2012 العمر : 25
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الأربعاء فبراير 15, 2012 7:58 pm | |
| شكرآ الله يعطيكـ العافيهـ ع الطرح الرائع بـ انتتظار جديدكـ بكل شوـوـوق م ـــــودتي .~
| |
|
| |
ana ho متوسط الخبره 50%
المشاركات : 738 النقاط : 1955 التقييم : 13 تاريخ التسجيل : 10/03/2012 العمر : 32
بطاقة الشخصية انشر مواضيع المنتدى: انشر الموضوع في مواقع النشر :
| موضوع: رد: طريقه عمل اللانشون البيتي الجمعة مايو 04, 2012 5:23 pm | |
| | |
|
| |
| طريقه عمل اللانشون البيتي | |
|